Dienstverlening en producten

Hieronder vind je tekstuele uitleg en waar je wat kan vinden. 

Modules

Het wat en waarom

Projecten a.d.h.v. modules

Binnen het vak D&P moeten de leerlingen aan de hand van modules laten zien dat ze beschikken over bepaalde vaardigheden.  Binnen onze organisatie werken we met de methode van Dubbelklik. Dit was een fijne methodiek om mee te beginnen maar, langzamerhand begin ik steeds meer mijn eigen projecten te schrijven voor dit vak. 

Er zijn 4 modules binnen D&P, binnen onze organisatie werken we met onderstaande 2 : 
– Organiseren van een evenement
– Presenteren promoten verkopen

Daarnaast zit binnen elke module een deel mediaproductie maken. Hier valt onder andere het maken van een website en video. 

 

Zijn je leerlingen bekend met Scrum?  
Voor de module Presenteren Promoten Verkopen heb ik een Backlog geschreven dat je dan mooi kan gebruiken! De leerlingen zijn met dit project een eigen bedrijf en proberen een nieuw spel op de markt te zetten. Ze ronden dit af door een verkoopgesprek te voeren. Je vind deze backlog in de drive.

Naast de vaste projecten  hebben de leerlingen ook de keuze om 1 keer in het jaar een keuzeproject te draaien. Hier bied ik diverse opties aan. Een aantal projecten moet ik nog ontwikkelen. Deze zal ik, wanneer ze klaar zijn, delen op de drive. Mijn doel is om dit in schooljaar 2021-2022 helemaal klaar te hebben. 

Tijdens de minor heb ik samen met studiegenoten het keuzeproject Robotica gevolgd. Uit deze lessen hebben we gezamenlijk een lessenserie ontwikkeld. Deze lessenserie vind je op de pagina Robotica

Project Product maken en verbeteren
Project 2 Product maken en verbeteren
Project Organiseren van een activiteit

Keuzeprojecten

Streven is om schooljaar 2021-2022 alle keuzeprojecten klaar te hebben. 

Battle of the Bands

De leerlingen leren begrippen en vaardigheden over de module Promoten, presenteren en verkopen.  Met het thema muzikant moeten ze zich van straatartiest naar popidool omhoog werken. Ze krijgen per groep een set kaarten die ze helpen challenges te behalen.

Je vind het project Battle of the Bands in de Drive

Vormgeving

De leerlingen leren de belangrijkste elementen uit de vormgevingswereld zodat ze zelf mediaproducten kunnen maken. Wanneer de leerling geïnteresseerd is in Mediavormgeving is dit een goede keuze

Vormgeving is een project dat op de planning staat om te ontwikkelen in schooljaar 2020-2021

Insectenhotel

Wanneer je als leerling geïnteresseerd bent in duurzaamheid en innovatie krijg je met dit project de kans een insectenhotel te verbeteren. De leerling vormt zich tot een duurzame ontwerper.

Je vind het project Insectenhotel in de Drive

Ondernemen

Met de scrum didactiek maak je in een groep een spel en wil je dit ook promoten en verkopen. Door goed samen te werken zal jullie fictieve bedrijf groeien tot iets groots.

Je vind de Backlog van dit project in de Drive. Kijk ook goed naar de bruikbare bronnen om leerlingen te helpen.

Snoep van de toekomst

We dagen leerlingen uit om op basis van nieuwe inzichten een compleet nieuw product te bedenken. De leerlingen doen een marktonderzoek, veldonderzoek en ontwerpen het nieuwe snoepje van de toekomst.

Je vind het project Snoep van de toekomst in de Drive

Interieur

Hoe ziet het ideale klaslokaal eruit? Tijdens dit project maakt de leerling een plan voor de meest ideale leeromgeving. Dit doen ze door vaardigheden die ze leren bij het beroep interieurontwerper

Interieur is een project dat op de planning staat om te ontwikkelen in schooljaar 2020-2021

Back to Top