Extra’s

Omdat ik er in geloof dat we  samen veel meer kunnen biedt ik op deze pagina’s gratis downloads aan. Je kan ze inzetten in je lessen, ter voorbereiding of deel ze met andere collega’s

Download de documenten hier:

Plannen & Organiseren van je project

Dag- Week- Maandplanner

Beeldaspecten kaarten

In de lessen van leerjaar 1 behandelen we heel veel beeldaspecten. We gaan van composities naar kleuren en vormen. Kennismaken doen we daarom op een interessante manier. In het document vind je diverse vierkante kaartjes waar zo goed als alle beeldaspecten op staan. Je kan deze uitdelen en leerlingen zo snel mogelijk een passend kunstwerk laten zoeken of je kan de leerlingen een kunstwerk laten maken waarbij ze diverse beeldaspecten moeten combineren. Ik heb beide opdrachten gedaan met mijn eerste jaars en dat waren hele leuke lessen!

Kunstbeschouwing

Kijken naar kunst is helemaal niet zo moeilijk. Maar om met een hele klas genoeg interactie te krijgen over een kunstwerk is een tweede. Om iedereen te betrekken bij het kijken naar kunst dacht ik na over een oplossing. Die heb ik gevonden! Door elke leerling een persoonlijke vraag te geven moet hij / zij zelf nadenken over het antwoord. Met deze kaartjes kijken leerlingen naar het kunstwerk, wordt de creativiteit geprikkeld door persoonlijke vragen en leren ze ook op een andere manier kijken naar kunst. Probeer het eens uit!