Portfolio

Er was eens kunst - Podcast

 

Een nieuw educatief product is in de maak! Om kunstgeschiedenis op een verhalende manier over te brengen naar leerlingen wordt er hard gewerkt aan de Er was eens kunst podcast. 

In deze podcast ga ik niet in gesprek met andere kunstkenners. Een dialoog zal je hier dus niet horen. In deze podcast wordt je als het ware voorgelezen. Verschillende verhalen uit de kunstgeschiedenis komen er voorbij. Denk aan de knipsels van Matisse, Frida Kahlo en een verhaal vanuit de ogen van de Mona Lisa. 

De verhalen zijn op een speelse manier geschreven waardoor het lijkt alsof je wordt voorgelezen uit het sprookjesboek. Maar in deze verhalen zitten echte feitjes verwerkt zodat het heel goed aansluit op het onderwijs. Uiteraard mag je er ook naar luisteren voor het slapen gaan. 

Samenwerking met kinderpodcasts.nl

Tjeerd het gezicht achter kinderpodcastst.nl gaat mij helpen met het opzetten van 3 pilotafleveringen. We hebben daarom besloten om voor deze 3 afleveringen ook educatief materiaal te maken. Zo kunnen leerkrachten uit het basis en voortgezetonderwijs kennismaken met Er was eens kunst.

De maand augustus gaan we gebruiken om een eerste aflevering te maken. Naar verwachting komt in september, bij de start van het nieuwe schooljaar, de eerste aflevering online. In oktober aflevering 2 en in november aflevering 3. Welke verhalen dit precies gaan worden dat houden we nog even als een verrassing

In de tussentijd werk ik voor deze afleveringen  aan

  • een nieuwe huisstijl die past bij de podcast,

  • werkboeken voor het basisonderwijs. 

  • losse lessen voor het voortgezet onderwijs 

Blijf het instagram account van digitale.kunstdocent volgen om op de hoogte te blijven! 

Terug naar boven