Digitale kunsteducatie

Met de opkomst van diverse devices in de klas zag ik de kans om docenten te informeren over digitale kunsteducatie. Er zijn zoveel mogelijkheden dat ik graag ondersteun hoe je vanuit je bestaande lessen kleine aanpassingen kan maken. Zo hoef je niet je hele onderwijs om te gooien. 

Wil je meer weten hoe je digitale toepassingen kan inzetten in het kunstvak? 
Meld je dan aan voor de online cursus. Je kan deze geheel in je eigen tijd volgen. 

Online training

Het wat en waarom

De online training vind plaats op een besloten account op instagram. Na aanmelding en de betaling krijg je toegang tot dit account. De lessen zullen in de stories en berichten voorbij komen. Ik daag je uit met challenges waardoor ik je nog beter kan helpen je eigen onderwijs vorm te geven. 

Heb je geen instagram account maar wil je wel graag de online cursus volgen? Ik heb een website versie beschikbaar waar informatie op staat. Deze is echter niet zo interactief zoals de instagram training. Geef je voorkeur aan bij het aanmelden voor de training. 

De kosten voor de online training bedraagt €175, vrij van btw. Dit bedrag valt vaak onder je professionaliseringbudget. Je ontvangt een factuur die je kan doorzetten naar bijvoorbeeld de organisatie waar je werkt. 

Ga naar de online winkel en koop daar de online training. Na de betaling vind je een download die je wijst naar de leeromgeving. 

De online lessen zijn zowel informatief en interactief (instagram) waar ik beschikbaar ben om je vragen te beantwoorden.  

Apps en Websites
Ik vertel je welke apps en of websites je kan inzetten tijdens diverse momenten van je les. Hierbij gebruik ik de 3 onderdelen:

  • introductie
  • inspireren
  • maken
  • evalueren

21eeuwse vaardigheden
Ik geef je tips hoe je de 21eeuwse vaardigheden kan koppelen aan je lessen. 

Zonder bron geen les 
Een les wijdt ik aan het vinden en zoeken van hedendaagse bronnen. Zo zul je leerlingen sneller aanspreken en speel je in op de actualiteiten. 

Vakoverstijgend werken 
Vaak wordt het kunstvak gevraagd om ondersteunend te zijn bij een project. Maar wat nou als jij nu met de voorstellen komt! Ik geef je een aantal voorbeelden hoe je bijvoorbeeld het vak Wiskunde, Geschiedenis of een taal kan inzetten bij jouw kunstonderwijs

QUOTE
Terug naar boven