Kunstonderwijs

Het kunstvak vind ik ontzettend inspirerend. Een ideaal dat ik heb is het laten verdwijnen van 20 dezelfde werkstukjes in de klas. Daardoor schrijf ik mijn lessen zo dat er altijd een keuze is.  
Je vind op deze pagina knoppen die je begeleiden naar een gedeelde map. In deze mappen staan de lessen die je kan gebruiken. 

PO - Kunstvak

Het wat en waarom

Kunstenaars van nu

Een van Gogh, Vermeer, Matisse kennen we nu wel. Ik heb bewust gekozen voor 5 kunstenaars die veel meer in onze tijd leven. 5 hele verschillende kunstenaars die je met allerlei technieken, materialen en nieuwe thematieken de wereld van kunst laten bekijken en bewonderen. 

De les ideeën zijn zo opgebouwd dat elke groep in het PO zijn eigen thema heeft. Zo kan je elke kunstenaar in diverse leerjaren terugbrengen. Als docent weet ik hoe fijn het is om je eigen lessen te schrijven en te werken met de materialen die je in huis hebt. Vandaar dat de lesideeën je genoeg ruimte geven voor je eigen inbreng. 

 

Opdracht - Banksy
Opdracht - Joost Conijn
Opdracht - Adrian &Gidi
Opdracht - Yayoi Kusama
Opdracht - Florentijn Hofman

VO- Kunstvak

Het wat en waarom

Mediakunst 
Mediakunst is bewegend, geluid of digitaal gemaakt werk. 3 belangrijke pijlers die genoeg mogelijkheden bieden om je lessen vorm te geven. Mediakunst bied je ook de mogelijkheid thema’s zoals privacy, vriendschap, de wereld en natuur over te brengen in het klaslokaal.

Dit hoeft echt niet zo lastig te zijn! Er zijn tegenwoordig veel vormen van kunst. De combinatie van bewegend, geluid of digitaal laat zien dat je hier veel vrijheid in hebt.  Leerlingen mogen best dingen uitzoeken zonder dat jij daar de volle 100% kennis over hebt. 

In de drive zie je verschillende lessen. De meeste hiervan zijn ontwikkeld voor het vak mediavormgeving.  Naast deze lessen vind je ook challenges. Deze zijn vrij inzetbaar op elk moment van de les. Heb je een tussenles? Leerling die al klaar is met zijn werk? Geef deze leerling een challenge en ze houden zich bezig met een mediakunst. 

getekend interview
Opdracht - Getekend interview
Spoken word
Challenge Spoken word
Opdracht - Illustreren kinderboek
Terug naar boven